ΤΟ ΟΥΖΟ ΚΑΙ Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ
- Εισαγωγή στους αρωματικούς σπόρους που αξιοποιούνται στο ούζο
- Προβολή με θέμα τον γλυκάνισο Λισβορίου
- Παρουσίαση με θέμα τη διαδικασία παραγωγής του ούζου
- Εισαγωγή στα προϊόντα Γιαννατσή
- Παρουσίαση ενός παραδοσιακού καφενείου στη Λέσβο
- Γευσιγνωσία παραδοσιακών μεζέδων του καφενείου
- Προβολή με θέμα τα παραδοσιακά γλέντια της Λέσβου
- Συμπόσιο με γεύσεις από τοπικές παραδοσιακές συνταγές
<li>Γνωριμία με τους ανθρώπους του ελαιόλαδου Ειρήνη Πλωμαρίου.</li> <li>Εισαγωγή στον ελαιόκαρπο και τα φύλλα της ελιάς.</li> <li>Προβολή με θέμα τη φροντίδα της ελιάς στο Πλωμάρι.</li> <li>Παρουσίαση της διαδικασίας παραγωγής του ελαιόλαδου (εμφιάλωση, πωματισμός και σήμανση).</li> <li>Εισαγωγή στις θεραπευτικές ιδιότητες του βρώσιμου ελαιόλαδου.</li> <li>Παρουσίαση εναλλακτικών τρόπων αξιοποίησης της ελιάς και του ελαιόλαδου.</li> <li>Γευσιγνωσία ελαιόλαδου.</li> <li>Προβολή με θέμα παραδοσιακά γλέντια ελιάς στη Λέσβο.</li> <li>Συμπόσιο με βάση το ελαιόλαδο, το παξιμάδι και το ούζο.</li> <li>Γνωριμία με τους ανθρώπους του ελαιόλαδου Ειρήνη Πλωμαρίου.</li> <li>Εισαγωγή στον ελαιόκαρπο και τα φύλλα της ελιάς.</li> <li>Προβολή με θέμα τη φροντίδα της ελιάς στο Πλωμάρι.</li> <li>Παρουσίαση της διαδικασίας παραγωγής του ελαιόλαδου (εμφιάλωση, πωματισμός και σήμανση).</li> <li>Εισαγωγή στις θεραπευτικές ιδιότητες του βρώσιμου ελαιόλαδου.</li> <li>Παρουσίαση εναλλακτικών τρόπων αξιοποίησης της ελιάς και του ελαιόλαδου.</li> <li>Γευσιγνωσία ελαιόλαδου.</li> <li>Προβολή με θέμα παραδοσιακά γλέντια ελιάς στη Λέσβο.</li> <li>Συμπόσιο με βάση το ελαιόλαδο, το παξιμάδι και το ούζο.</li>